• Uniek in België
  • Voor beginners én ervaren rijders
  • Getest én goedgekeurd door de Husqvarna testrijders
  • Alle merken welkom
  • Vrije datums op aanvraag
  • Uniek in België
  • Voor beginners én ervaren rijders
  • Getest én goedgekeurd door de Husqvarna testrijders
  • Alle merken welkom
  • Vrije datums op aanvraag

Uniek in België

Sinds 2018 krijgt iedere enduro rijder de de kans om zijn of haar vaardigheden te testen op onze skills piste in Ingelmunster (West-Vlaanderen). Dit unieke terrein beschikt over alle nodige vergunningen om aan de – steeds strengere – wetgeving rond geluidsnormen, milieu enz. te voldoen

Voor beginners én ervaren rijders

Deze piste bevat tal van hindernissen zoals een gravel bed, boomstammen, hellingen, een bandenbed enz. Bekijk hier alle troeven.

Door de variatie is de skills piste zeer geschikt voor beginners om enduro te leren. Er zijn telkens verschillende instructeurs aanwezig. Iedere instructeur neemt een groep van ongeveer 4 rijders voor zich. Een persoonlijke aanpak kan dus worden gegarandeerd.

Voor de starters wordt er rustig opgebouwd. We focussen ons vooral op het accelereren en het in evenwicht houden van de moto.

Bij gevorderden is het doel om nog meer controle over de motor te krijgen. Dit gebeurd onder andere door te werken op het bochtenwerk in rechtstaande positie.

Nog een stap verder is het bedwingen van de berg op de skills piste. Zowel het naar boven rijden als het voorzichtig dalen: ook voor ervaren rijders blijft dit een uitdaging.

Getuigenissen

” Heel mooi initiatief. Ideaal voor beginnende rijders die op gecontroleerde en veilige wijze hun 1ste stappen in het enduro gebeuren te zetten alsook voor gevorderden om hun skill’s bij te schaven. Toffe organisatoren en lesgevers! Ik heb mij in ieder geval geamuseerd en bijgeleerd! Echt TOP!! “

– Jrg Dlu

” Wat een fantastische ervaring! Heb op 1 dag meer geleerd dan op 1 jaar enduro in het wild (zonder begeleiding of enige training). Lessen zijn top! terrein is top! instructeurs zijn top! Hopelijk mag dit vele jaren zo doorgaan! “

– Sofie Van den Bergh

Vaste datums: kalender

Dit zijn onze volgende evenementen op de skills piste. Klik op het evenement voor meer info en om je inschrijving te reserveren:

Vrije datums: op aanvraag

Heb je zin om met een groep vrienden de skills piste te trotseren? Dan kan dat! Het is mogelijk om de piste te reserveren voor een groep van 6 tot 12 rijders. Wij zorgen dat het nodige aantal instructeurs aanwezig is.

Hoe werkt het?

Verstuur je aanvraag via ons contactformulier. Vermeld het aantal personen en de gewenste datum. Wij nemen dan verder contact op om alles concreet af te spreken.

Locatie

De piste is terug te vinden in de Mandesweg 6, 8770 Ingelmunster. Klik op onderstaande kaart om de locatie te openen in Google Maps.

Skills piste: de troeven

Hieronder vind je alvast een greep uit de enduro hindernissen terug. Kan jij ze allemaal aan?

Behendigheid

Uitdagende hellingen

Stenen bed

Bochten parcours

De grote en kleine wip

Banden bed

De rotonde

Helling met treinbiels

Boomstam oefening